Zorge & de Harz

Uitzicht op Zorge Harz DuitslandOns vakantiehuis in Zorge in de Harz is heel rustig gelegen, direct aan de rand van het bos, aan een zijstraat van de hoofdstraat. Zorge is de ideale uitvalsbasis voor excursies en lange wandelingen in het prachtige natuurgebied de Harz. Perfect voor natuurliefhebbers die van ongerepte natuur en wandelen houden, met of zonder hond. Uw hond is ook van harte welkom en zal zich uit kunnen leven in de vrije natuur. Het plaatsje Zorge biedt, typisch voor de Harz, talrijke mogelijkehden voor excursies en uitstapjes.

Zorge, een echte pareltje in de Harz

Herfst in Zorge Harz Duitsland, volop bos en natuurZorge ligt in het zuiden van de Harz, direct aan de vroegere grens tussen West- en Oost-Duitsland. Zorge in de Harz is een erkend kuuroord vanwege de zuivere lucht en heeft een idyllische ligging. Het is een langgerekt dorp in het dal, omgeven door hoge bergen (620 m) en bossen. Op de meer dan 100 km aan bospaden kunt u heerlijk wandelen en tijdens de wandeling vanaf verschillende hoogtes van het uitzicht genieten. Wandelingen met gids kunnen ook worden georganiseerd. U kunt ook delen van het 75 km lange, voormalige grenspad tussen de BRD en de DDR, de „Harzer Grenzweg“, volgen. Langs het pad staan informatieborden en worden de bezienswaardigheden en monumenten in de buurt aangegeven. Geinteresseerden in de geschiedenis van de Oost- en West-Duitse grens, de DDR en de Koude Oorlog kunnen een uitstapje maken naar het dagelijks geopende Freiland-Grenzmuseum in het 16 km noorderlijker gelegen plaatsje Sorge (Sorge met „S“ ligt in het voormalige Oost-Duitsland, Zorge met „Z“ ligt in het voormalige West-Duitsland, beide plaatsjes liggen direct op 16 km afstand van elkaar aan beide kanten van de voormalige grens).

Interessant tijdsdocument: video over de opening van de grens op 11.11.1989 bij Zorge, Ellrich Walkenried

 

Uitstapjes in Zorge, in de Harz

In Zorge zelf is een verwarmd zwembad in het bos, dat op slecht 5 min. loopafstand van ons vakantiehuis ligt. Verder vindt u in Zorge een prachtig park, een midgetgolfbaan, een kurhaus met kegelbaan, mooie vakwerkhuizen, een dorpsmuseum en de Spituosenmanufaktur „Hammerschmiede“, de kleinste distilleerderij in heel midden- en noord-Duitsland. Ongeveer 2 km ten noorden van Zorge bevindt zich de ca. 5 meter hoge waterval van Zorge, waar het
Uitzicht op vijver "Neuer Teich" tussen Zorge Braunlage Harz Duitslandwater  met veel geweld naar beneden stort. Vanaf de parkeerplaats aan de weg tussen Zorge en Braunlage is de waterval binnen een paar minuten te bereiken. Vlak in de buurt bevindt zich ook een mooie grote vijver, de „Neuer Teich“, die ca. 200 m lang en 70 m breed. Zwemmen en vissen is hier helaas niet toegestaan, maar het uitzicht over de vijver is prachtig.

In de winter is Zorge ideaal voor een wintersportvakantie in de Harz. Er zijn meerdere langlaufloipen, skipistes met skiliften en er is een rodelbaan voor kinderen. Het skigebied Hohegeiß ligt op 3 km afstand en op 15 km afstand liggen nog twee grote skigebieden, Wurmberg en Bad Sachsa Ravensberg.

Video voor mountainbikers over het Bikepark Braunlage

Zorge & de Harz: ideaal voor mountainbikers

Mountainbiken in de Harz DuitslandOok mountainbikers kunnen rondom ons vakantiehuis in de Harz hun hart ophalen. De omgeving rondom Zorge is vanwege de vele bergen erg geliefd onder mountainbikers. Er is een netwerk van mountainbikepaden, er zijn vier bikeparken in de Harz en het mountainbikepark Bikepark Braunlage is het grootste mountainbikepark in Europa. We hebben in ons vakantiehuis altijd de nieuwste tijdschriften voor mountainbikers beschikbaar. Er is een extra fietsruimte voor mountainbikes en motoren. Ook is er al het nodige gereedschap voor fietsreparatie beschikbaar.